Live for love lingua
Background Illustrations provided by: http://edison.rutgers.edu/

Sedikit Kecewa

Berita ini pernah membuatku kecewa. Dan masih berusaha mencoba untuk memaafkan prahara.

Jakarta, Kompas

Tiga karyawan PT Brocolin International, Kamis (15/6) divonis masing-masing dengan hukuman empat tahun penjara dan denda Rp 200 juta subsider satu bulan kurungan. Ketiga karyawan itu adalah Suharna (Direktur PT Brocolin), Anti Soenaryo (Sekretaris PT Brocolin), dan Agus Julianto (chief finance officer PT Brocolin).

Vonis ini dijatuhkan setelah majelis hakim Pengadilan Negeri Jakarta Selatan yang diketuai Sultoni menyatakan mereka bersama-sama turut serta melakukan tindak pidana korupsi dengan cara mengamankan uang yang diterima oleh PT Brocolin. Padahal uang itu berasal dari hasil pembobolan Bank BNI oleh Grup Perusahaan Gramarindo di tahun 2002-2003 yang seluruhnya merugikan negara Rp1,2 triliun.

Sebelumnya, jaksa menuntut  mereka bertiga  masing-masing dengan hukuman enam tahun penjara dan denda Rp 200 juta subsider 3 bulan kurungan.

Sesaat setelah pengacara Suharna dan teman-temannya mengajukan banding, Anti langsung menangis. “Ini tidak fair! Tidak fair!” kata Anti histeris yang segera dipeluk dan didekap  oleh kerabatnya.

Melihat hal ini, hakim Sultoni segera menutup sidang dan segera keluar dari ruang sidang diikuti hakim Machmud Rachimi dan Yohanes Suhadi.

Setelah hakim pergi, Suharna lalu berdiri di atas kursi terdakwa dan berteriak, “Masih ada perjuangan… masih ada perjuangan…”

Teriakan Suharna dan tangis Anti  ini segera diikuti dengan teriakan dan tangis serupa dari puluhan pengunjung sidang yang merupakan kerabat Suharna dan teman-temannya atau karyawan PT Brocolin. Dengan dipapah oleh saudaranya, Anti lalu dibawa keluar ruang sidang. Demikian juga dengan Suharna dan Agus.

Aku mohon maaf..

Reblogged from islamic-quotes  1,289 notes
thepiercingstar:

Sisters, Just like you, I am only human and I don’t run from making mistakes. Most of you here are young and beautiful and passionate about many things in life. and Yes, as you grow more and more mature, there will come a time that you seek companion. Not from a girl, but from the opposite sex. I’ve been there. Sisters, I won’t judge you and I understand and know how it feels like to be in love. MasyaAllah, love is a beautiful feeling and emotion that Allah has blessed us with. But sisters, do not allow yourself to be trapped in the emotions of love that will cause you to go further and further away from Allah. Know why? Because Allah is the owner of our hearts, and only HE  should be kept in your heart and not anybody else. When our love for something or someone takes us out of the boundaries of Islam, that ‘love’ that may once have been pure, becomes polluted and tainted. Sisters, boyfriends are not allowed in Islam. It is forbidden. Having a relationship before marriage (boyfriend or girlfriend) is strictly forbidden. The Prophet, peace and blessings be upom him, is reported to have stated that “whenever two strangers of the opposite gender are alone with each other, Satan becomes the third one between them.” (At-Tirmidhi)”There is no such thing as “dating” in Islam. When young Muslims are able to marry, they are encouraged to find a suitable partner for marriage, following strict rules of courtship, and always keeping the intention of marriage at the forefront of any interaction. Sisters, the heart and the mind are the most powerful organs that Allah SWT has blessed us with. Never ever give control of them to anyone besides Allah SWT. Otherwise, you will be hurt and hurt very badly. Take it from me. I am not proud to say this but I have done this before and It left me devastated, hurt, broken, depressed..just completely crazy. And now, it is my duty as your ‘big sister / kakak’ to tell you to not commit yourself in any relationship before marriage because my experience was excrutiating. Janganlah adik-adik semua nak bercouple, couple tu haram di sisi Islam. When the time comes for you to get married, place your trust in Allah and know that your parents (as your guardians) have all the right to find a rightful spouse for you. In any instance that you like/have found someone, be sure to tell your parents too…and trust me, with the will of Allah, all things will fall into place. Orang melayu kata “Jodoh tak ke mana” =) Umar Al Khattab said it best - ” If something is meant to go elsewhere, it will never come your way, but if it is yours by destiny, from you it cannot flee”. I’d also like to share with you this beautiful quote from Sis Yasmin Mogahed:"Our completion comes from God and our relationship with Him. And yet, from the time we were little, we, as women, have been taught, that we will never reach completion until a man comes to complete us. Like Cinderella we were taught that we are helpless unless a prince comes to save us. Like Sleeping Beauty, we were told that our life doesn’t fully begin, until Prince Charming kisses us. But here’s the thing: no prince can complete you. And no knight can save you. Only God can."So, SAY NO TO PRE-MARITAL RELATIONSHIPS. Allah knows BEST.
p/s: I agreed to an Arranged Marriage set by my parents =) I was engaged for 8 months, and my fiance (now husband) and I never went out, no dates, no late night out, no touching and heyy Alhamdulillahx10000, i am happily married now. true story <3
I love you all, for the sake of Allah, and this advise is all from my heart.
Your sister - Nadia.

thepiercingstar:

Sisters,
Just like you, I am only human and I don’t run from making mistakes. Most of you here are young and beautiful and passionate about many things in life. and Yes, as you grow more and more mature, there will come a time that you seek companion. Not from a girl, but from the opposite sex. I’ve been there.

Sisters,
I won’t judge you and I understand and know how it feels like to be in love. MasyaAllah, love is a beautiful feeling and emotion that Allah has blessed us with. But sisters, do not allow yourself to be trapped in the emotions of love that will cause you to go further and further away from Allah. Know why? Because Allah is the owner of our hearts, and only HE  should be kept in your heart and not anybody else. When our love for something or someone takes us out of the boundaries of Islam, that ‘love’ that may once have been pure, becomes polluted and tainted.

Sisters,
boyfriends are not allowed in Islam. It is forbidden. Having a relationship before marriage (boyfriend or girlfriend) is strictly forbidden. The Prophet, peace and blessings be upom him, is reported to have stated that “whenever two strangers of the opposite gender are alone with each other, Satan becomes the third one between them.” (At-Tirmidhi)”

There is no such thing as “dating” in Islam. When young Muslims are able to marry, they are encouraged to find a suitable partner for marriage, following strict rules of courtship, and always keeping the intention of marriage at the forefront of any interaction.

Sisters,
the heart and the mind are the most powerful organs that Allah SWT has blessed us with. Never ever give control of them to anyone besides Allah SWT. Otherwise, you will be hurt and hurt very badly. Take it from me. I am not proud to say this but I have done this before and It left me devastated, hurt, broken, depressed..just completely crazy. And now, it is my duty as your ‘big sister / kakak’ to tell you to not commit yourself in any relationship before marriage because my experience was excrutiating.

Janganlah adik-adik semua nak bercouple, couple tu haram di sisi Islam. When the time comes for you to get married, place your trust in Allah and know that your parents (as your guardians) have all the right to find a rightful spouse for you. In any instance that you like/have found someone, be sure to tell your parents too…and trust me, with the will of Allah, all things will fall into place. Orang melayu kata “Jodoh tak ke mana” =) Umar Al Khattab said it best - ” If something is meant to go elsewhere, it will never come your way, but if it is yours by destiny, from you it cannot flee”.

I’d also like to share with you this beautiful quote from Sis Yasmin Mogahed:
"Our completion comes from God and our relationship with Him. And yet, from the time we were little, we, as women, have been taught, that we will never reach completion until a man comes to complete us. Like Cinderella we were taught that we are helpless unless a prince comes to save us. Like Sleeping Beauty, we were told that our life doesn’t fully begin, until Prince Charming kisses us. But here’s the thing: no prince can complete you. And no knight can save you. Only God can."

So, SAY NO TO PRE-MARITAL RELATIONSHIPS. Allah knows BEST.

p/s: I agreed to an Arranged Marriage set by my parents =) I was engaged for 8 months, and my fiance (now husband) and I never went out, no dates, no late night out, no touching and heyy Alhamdulillahx10000, i am happily married now. true story <3

I love you all, for the sake of Allah, and this advise is all from my heart.

Your sister - Nadia.

Budaya

Sesuatu yang diolah dengan rasa, dicipta menjaga etika dengan nilai-nilai keluhuran nenek moyang Nusantara. Seharusnya melekat dalam keseharian kita dengan kuat. Namun, sudah tak terlihat.

Nampaknya, semua pudar. Sudah lupa seperti apa wajah kita sendiri. Begitu juga saya. Ironi. Ini adalah inti. Hal yang terlihat kecil padahal penting sekali dalam pengaplikasiannya. Saya paham mengapa kita dihadapkan dengan kekacauan. Semua terlihat dengan gamblang.

Kita tak punya pegangan. Mudah sekali terbawa arus globalisasi yang tak pernah permisi untuk melalui segala ranah kehidupan negeri ini. Kita tak punya pondasi. Masihkah bertanya-tanya mengapa kita tak punya posisi. Aku tidak. Bukan salah mereka. Salah. Mengapa kita lengah.

Budaya bukanlah kata semata. Dalam segala sendi kehidupan bersama kita punya budaya. Budaya adalah jatidiri. Etika dalam bercengkrama. Jika kita sudah lupa budaya, mungkin kita juga sudah lupa dengan sosok yang bersemayam dalam raga.

-Re-

Maha

Tolong jatuh cintakan aku hanya kepada-Mu, ku mohon!!!! Palingkan wajahku hanya untuk menatap-Mu. Penuhi penciumanku hanya dengan aroma wewangian-Mu. Hiasi pendengaranku hanya dengan kalimat-kalimat indah-Mu. Lambaikan pertanda-Mu agar aku melangkah maju menemui-Mu tanpa ragu.

Haruskah aku meratap, lalu merajuk manja hanya untuk membuat-Mu tertawa ketika melihatku menatap penuh makna. Layaknya muda-mudi dimabuk asmara aku ingin membuat-Mu terpana. Bolehkah aku memanggil-Mu dengan sebutan Maha. Karena Kau adalah Maha segalanya. Anggap saja ini adalah panggilan sayang. Sebutan yang hanya sebagai penanda kedekatan.

Maha..

Aku tak bisa bercerita kepada siapa-siapa. Ku rasa kepada-Mu lah aku punya leluasa untuk menumpahkan rasa. Tanpa banyak bicara Engkau bisa menebak jalan cerita. Karena itu juga ku panggil Maha. Mungkin aku akan membuat-Mu terluka. Bahkan seringkali aku seperti hanya bercanda. Bermain-main dengan setiap kata yang menjadi isi dari cerita.

Tapi, untuk kali ini, aku meminta. Benar-benar meminta. Maaf.. aku membuat-Mu terluka. Dan aku juga membawa luka untuk meminta Engkau peluk mesra hatiku barang sejenak saja. Ku mohon jangan biarkan hatiku jatuh ke tangannya lalu menjadi terluka. Aku tak ingin berlari kepada-Mu lagi dengan membawa segenap luka menganga, setelah aku berbuat cela. Aku hanya ingin bersama-Mu, Maha!!!

Peluk hatiku dengan erat, Maha!!! ku mohon…

Tak banyak aku meminta. Aku hanya meminta peluk saja hatiku, Maha!! Peluk…

-Re-

First, Love Yourself!!!

Hanya sedikit mencoba melangkahkan kaki untuk jatuh cinta lagi. Ternyata aku belum berani. Aku masih takut. Takut sekali menjatuhkan hati. Karena ketika aku benar-benar memberi aku akan benar-benar melepas diri, termasuk untuk disakiti. Melepasnya pergi untuk perempuan lain pun aku punya nyali. Bahkan melepas yang benar-benar lepas karena mati pun aku hadapi. Namun, tetap menggenggam cinta itu sendiri. Sudah kulalui. 

Kini aku belum siap untuk itu lagi. Belum siap aku melepas diri. Biarkan aku memiliki diriku sendiri. Hanya itu yang ku miliki.

Aku butuh sosok yang mengingatkanku cinta pada diri sendiri seperti Bapak. Ketika aku berkata kasihan si dia, kasihan orang ini, kasihan orang itu juga kasihan Indonesia. Bapak menjadi satu-satunya orang yang berkata “Nie kasihan sama semua orang tapi ga kasihan sama diri sendiri, Nie juga kasihan harus mengorbankan semua ini.”

Untuk berbelas kasihan pada diri sendiri pun aku masih perlu diingatkan. Untuk mencintai diri sendiri pun aku masih butuh teguran. Bagaimana bisa aku punya nyali untuk menjatuhkan hati pada sembarang pribadi.

Kepada Bapak aku kembalikan diriku lagi. Aku berlindung dalam dekapanmu lagi. Karena engkau yang selalu mengingatkanku untuk mencintai diri sendiri lagi lagi dan lagi. Aku tidak pandai memilih hati mana yang akan ku beri cinta.

Seperti beberapa tahun silam pernah ku berujar, dan kini aku akan memegang ujaranku itu lagi.

"Nanti, bilamana tiba waktuku untuk menentukan pilihan dan aku tidak menemukannya. Tolong pilihkan seorang saja untukku."

Seorang yang akan menjadi sepertimu untuk mengingatkanku bahwa aku perlu mencintai diriku sendiri lagi lagi dan lagi. Aku adalah seorang yang seringkali lupa untuk mencintai diri sendiri. Karena seseorang yang mengenal dirinya sendiri dengan cinta, akan mengenal Tuhannya dengan cinta juga. Bukankah itu yang selalu Bapak ungkap padaku??

-Re-

Definisi

Detik ini aku takut sekali. Merasakan getaran itu lagi sungguh aku ingin berlari.

Tolong„biarkan aku tidak memberi definisi atas ini. Aku takut sekali. Ada seseorang sedang getir di luar sana dan aku tak bisa berbuat apa. Aku khawatir.